-- Sponsorlu bağlantılar --
Zerdeçal
kökleri Hindistan’a kadar dayanan oldukça faydalı bir bitkidir. Büyük çoğunluk
ile baharat olarak kullanılır. Solunum ve dolaşım sistemi hastalıkları
konusunda oldukça etkili olan zerdeçalın uygun miktarlarda tüketilmesi ise
yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Fazla tüketilmesi halinde
ise düşük tansiyonun yol açabileceği olumsuz sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Zerdeçal
güçlü bir öze sahiptir bu nedenle vücut üzerindeki etkileri de çabucak ortaya
çıkmaktadır. Bu nedenle günde en fazla bir iki çay kaşığı kadar zerdeçalın
tüketilmesi sağlıklı bir yaşam için yeterli olmaktadır.
Zerdeçalın Tansiyon Üzerindeki Etkisi
Nedir?
Zerdeçal
safrana benzer bir renkte tadı ve lezzeti güçlü bir bitkidir. Kanı sulandırıcı
etkisi sayesinde kan dolaşımını kolaylaştırır ve damar tıkanmalarının önüne
geçmekte oldukça etkilidir. Ancak zerdeçalın kullanımı mutlaka bir hekim
kontrolünden geçmelidir. Zira fazla kullanımda aşırı tansiyon düşmesine neden
olarak hastanın hayati tehlike geçirmesine ortam hazırlayabilmektedir. Bu neden
ile kullanımına çok dikkat edilmeli ve fazla tüketimden kesinlikle kaçınılması
gerekmektedir.
Zerdeçal Nasıl Tüketilir?
Zerdeçal çay
olarak tüketilebileceği gibi bal ile karıştırılarak da kullanılabilir. Bu
şekilde tadı hafifletilirken kana karışma hızını arttırmak mümkün olacaktır.
Birtakım karışımlar içinde tüketilebilir. Bu konuda bir uzmana danışmak faydalı
olacaktır. En doğru kullanım şekli tansiyon tipi belirlendikten sonra hekim
tavsiyesi ile yapılandır. Bu sayede yüksek tansiyona çare bulunurken düşük
tansiyon tehlikesinin de önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Zerdeçal yüksek
tansiyon için doğal bir çözümdür. Az bir miktarı ile büyük rahatlama sağlayarak
tansiyon probleminin getirdiği şikâyetlerin en aza indirilmesine yardımcı
olmaktadır. Elbette bu sorunun tam olarak ortadan kalkması mümkün değildir.
Ancak doğal bir çözüm olarak zerdeçal tüketmek son derece etkili bir yöntemdir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder