26 Haziran 2016 Pazar

Tansiyonu Düşüren Sebze Ve Meyveler

-- Sponsorlu bağlantılar --

Tansiyon değerleri sürekli yüksek sınırlarda olanların sağlıklı beslenmeye bir kat daha özen göstermeleri gerekir. Yediklerimiz ve içtiklerimizle doğrudan bağlantılı olan tansiyon için, bazı yiyecekleri daha fazla tüketerek tansiyonun normal seviyelere düşmesi sağlanabilir. Bu noktada tansiyonu düşüren yiyeceklere yönelirken bir yandan da tuz gibi tansiyonu aşırı yükselten gıdalardan da uzak durmaya dikkat etmek gerekir.

Tansiyonu Hangi Meyveler Düşürür?
Tansiyonu dengeleyen meyveler, vitaminlerden de zengin meyveler olmasından dolayı, bu meyveleri tüketenler aynı zamanda sağlıklı beslenmiş olurlar. Bu meyveler arasında yer alan kuru erik, tansiyonun yüksek olduğu anlarda yenmesi gereken atıştırmalık meyveler arasındadır. Yaban mersini ve çilek gibi meyveler içeriğindeki potasyum ve C vitamini nedeniyle kan basıncının normal dengede kalmasını sağlarken, tansiyonunda düşmesine yardımcı olan meyvelerdir. Diğer yandan yüksek tansiyon sorunu olanların her gün düzenli olarak muz yemeye özen göstermeleri de tansiyonun dengelenmesini sağlamaktadır. Tansiyonu düşürmede etkili olan meyveler arasında portakal ve kayısı da, besin değerleri oldukça yüksek olan meyvelerdir. Bu sebeple herkes meyve yemeye özen gösterirken, yüksek tansiyon hastaları bir kat daha fazla dikkat etmeliler.



Tansiyonu Hangi Sebzeler Düşürür?

Yüksek tansiyon şikâyeti olanlar, değerlerinin düşmesi için sebzelerden destek alacakları noktada yeşil yapraklı sebzeler bu doğrultuda büyük önem taşır. Ispanak, pırasa ve marul gibi sebzeler, tansiyon hastalarının sağlıklı beslenmelerini sağlamakla kalmayıp düzenli bir kan akışı ile tansiyonun normal seviyelerde kalmasını sağlar. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.