30 Haziran 2016 Perşembe

Tansiyonu Ne Yükseltir?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Sağlıksız beslenmenin sonucunda kişileri birçok tehlike bekliyor. İnsan sağlığı için önem düzeyi yüksek olan tansiyon da oldukça önemli tehlikeler arasındadır. Bazı yiyeceklerin tansiyonu yükseltici özelliklerinden dolayı, bu yiyeceklerin fazla tüketilmesine bağlı olarak yüksek tansiyon hastası olmak mümkündür. Özellikle tuz tüketiminde aşırıya kaçanlar, yüksek tansiyonu hastası olmak için en büyük riski taşıyanlar grubunda yer almaktadırlar.

Yüksek Tansiyon Nedenleri Nelerdir?
Günümüzün en popüler hastalıkları arasına adını yazdıran hipertansiyon artık yaş kıstasına bakmadan küçük büyük herkesin ortak sorunları arasında yer alıyor. Tuz ve şeker tüketimi konusunda ön sıralarda yer alan ülkemiz için bu durum çok da yadırganmaması gereken durumlar arasındadır. Ancak sağlığına dikkat etmek isteyen ve yüksek tansiyonun pençesine düşmek istemeyenler için bazı öneriler mutlaka bulunmaktadır. Şeker tüketiminin azaltılması da ilk öneriler arasında yer almaktadır.



Tansiyonu Yükselten Yiyecekler Nelerdir?

Genel anlamda sağlıksız olarak nitelenen asitli içecekler ve margarin gibi yiyeceklerin tansiyona dolaylı yoldan etkisi oldukça önemli düzeydedir. Aynı şekilde şeker oranı yüksek olan içeceklerin aşırı tüketimi de yüksek tansiyon riskini artırmaktadır. En önemlisi de alkol tüketenlerde yüksek tansiyon riski en yüksek seviyelerdedir. Tansiyon dengesinin normal seviyelerde kalması ve sağlıklı olabilmek adına bu tür yiyeceklerden uzak durmak ve olabildiğince az tüketmeye çalışmak oldukça önemlidir. Aksi halde yüksek tansiyon ve buna bağlı hastalıklara yakalanmak ihtimaller arasındadır. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.