-- Sponsorlu bağlantılar --
Sağlıksız beslenmenin sonucunda kişileri birçok tehlike
bekliyor. İnsan sağlığı için önem düzeyi yüksek olan tansiyon da oldukça önemli
tehlikeler arasındadır. Bazı yiyeceklerin tansiyonu yükseltici özelliklerinden
dolayı, bu yiyeceklerin fazla tüketilmesine bağlı olarak yüksek tansiyon
hastası olmak mümkündür. Özellikle tuz tüketiminde aşırıya kaçanlar, yüksek
tansiyonu hastası olmak için en büyük riski taşıyanlar grubunda yer
almaktadırlar.
Yüksek Tansiyon
Nedenleri Nelerdir?
Günümüzün en popüler hastalıkları arasına adını yazdıran
hipertansiyon artık yaş kıstasına bakmadan küçük büyük herkesin ortak sorunları
arasında yer alıyor. Tuz ve şeker tüketimi konusunda ön sıralarda yer alan
ülkemiz için bu durum çok da yadırganmaması gereken durumlar arasındadır. Ancak
sağlığına dikkat etmek isteyen ve yüksek tansiyonun pençesine düşmek
istemeyenler için bazı öneriler mutlaka bulunmaktadır. Şeker tüketiminin
azaltılması da ilk öneriler arasında yer almaktadır.
Tansiyonu
Yükselten Yiyecekler Nelerdir?
Genel anlamda sağlıksız olarak nitelenen asitli içecekler ve
margarin gibi yiyeceklerin tansiyona dolaylı yoldan etkisi oldukça önemli
düzeydedir. Aynı şekilde şeker oranı yüksek olan içeceklerin aşırı tüketimi de
yüksek tansiyon riskini artırmaktadır. En önemlisi de alkol tüketenlerde yüksek
tansiyon riski en yüksek seviyelerdedir. Tansiyon dengesinin normal seviyelerde
kalması ve sağlıklı olabilmek adına bu tür yiyeceklerden uzak durmak ve
olabildiğince az tüketmeye çalışmak oldukça önemlidir. Aksi halde yüksek
tansiyon ve buna bağlı hastalıklara yakalanmak ihtimaller arasındadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder