5 Haziran 2016 Pazar

Tansiyon Artması Belirtileri

-- Sponsorlu bağlantılar --

Tansiyon artması, yükselmesi ya da yüksek tansiyon olarak adlandırılan durum pek çok nedene bağlı olarak gerçekleşebilir. Bunda en önemli sebepler yaş, cinsiyet ve kalıtımsal durumlar olduğu gibi, beslenme, yaşam tarzı da etkili olabilir. Ancak her ne sebeple olursa olsun ve şiddeti ne olursa olsun mutlaka bir uzman kontrolüne girmekte yarar vardır.

Tansiyon Artmasının Sebepleri
Tansiyon pek çok sebebe bağlı olarak artabilir. Bunların başında obezite, düzensiz yemek, çok fazla kafeinli içecek tüketmek geldiği gibi, kişinin yaşam tarzı da bunda oldukça etkilidir. Bunların yanında bazı ilaçların yan etkisi olarak da yüksek tansiyon görülebilir. Özellikle de doğum kontrol haplarının yan etkilerinin başında yüksek tansiyon belirtileri gelmektedir. Aşırı stresli bir gün geçirmek ya da uzun süre aşırı strese maruz kalmak, bunun yanında bazı psikolojik ilaç tedavileri bu belirtileri yaşamanıza sebep olabilir.


Yüksek Tansiyona Karşı Nasıl Önlem Alınır?

Hayatınızda yüksek tansiyon ile hiç karşılaşmamış olsanız da ya da yüksek tansiyon sorunundan şikâyetçi de olsanız mutlaka önlemler almalısınız. Çünkü bu önlemler hem hayat tarzınızı yoluna koyacak, hem yüksek tansiyona karşı bağışıklığınızı güçlendirecek hem de eğer yüksek tansiyon hastası iseniz bunu çok kolay atlatmanıza ya da daha az zarar görmenize yardımcı olacak. Öncelikle mutlaka hayat tarzınızı değiştirmelisiniz. Özel bir diyet ile daha dengeli beslenmeli ve potasyumu yani çoğunlukla tuzu hayatınızdan çıkartmalısınız. Ardından spora başlamalı bunun için enerjiniz ya da vaktiniz yoksa dağa sık hareket etmelisiniz. Uyku düzeninize dikkat etmeli ve kafein ile vedalaşmalısınız. Soğuk su ile duş almakta güzel bir korunma yolu olabilir. Bununla birlikte ekşi yiyecekler yani limon, nar, nar ekşisi ve greyfurt yemek de etkili olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.