-- Sponsorlu bağlantılar --
Patlıcan tansiyonu yükseltmek yerine,
düşüren sebzeler arasında yer alıyor. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olan
hastaların düzenli tüketmiş olduğu patlıcan, tansiyonu düşürüyor ve dengelenmesini
sağlıyor.
Patlıcan Tansiyona Nasıl Etki Eder?
Patlıcanın tansiyon konusunda birçok
faydası bulunmaktadır. Patlıcan kalbe doğrudan etki ederek, çarpıntıyı en aza
indirir. Kalp basıncını ve pompalanan kan akışını düzenler. Pis kanı
temizleyerek, kalbin daha fazla çalışıp yorulmasını engeller. Bu sebepler
toplanarak kısır döngü oluşturur ve tansiyonun düşmesinde önemli rol oynar.
Patlıcan Kimler Tarafından Tüketilmelidir?
Patlıcan herkes tarafında gönül
rahatlığıyla tüketilebilir. Fakat düşük tansiyonlu kişilerin aşırıya kaçmaması
önemlidir. Patlıcanın tansiyonu düşürmeye etkisi olduğundan, düşük tansiyonlu
hastalara fazlası zararlıdır. Tansiyonu düşen kişilerin yerine, yüksek tansiyon
hastalığı olan kişiler tarafından tüketilmesi daha uygundur.
Patlıcan Tansiyon Rahatsızlığı İçin Nasıl Tüketilmelidir?
Yüksek tansiyon hastaları için
patlıcanlar haşlanarak ya da pişirilerek tüketilmelidir. Ayrıca ocakta ya da
fırında közlenecek olan patlıcanların tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Kızartma olarak yapılan patlıcan yemekleri yağlı olduğundan dolayı, tansiyon
hastaları için uygun tüketme şekli değildir.
Tansiyon Hastalığında Patlıcan Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Nelerdir?
Tansiyon hastaları için patlıcan seçimi
çok önemlidir. Tansiyon hastaları olgun olmayan çiğ patlıcanları tüketmemelidir.
Tam olarak olgunlaşmamış patlıcanlar solanin içerir. Patlıcan çiğ
tüketildiğinde ise, solanin adlı maddenin yan etkileri bulunmaktadır. Solanin,
ilaç kullanan tansiyon hastalarının zehirlenmelerine kadar yol açabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder