3 Haziran 2016 Cuma

Patlıcan Tansiyonu Yükseltir mi?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Patlıcan tansiyonu yükseltmek yerine, düşüren sebzeler arasında yer alıyor. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olan hastaların düzenli tüketmiş olduğu patlıcan, tansiyonu düşürüyor ve dengelenmesini sağlıyor.

Patlıcan Tansiyona Nasıl Etki Eder?
Patlıcanın tansiyon konusunda birçok faydası bulunmaktadır. Patlıcan kalbe doğrudan etki ederek, çarpıntıyı en aza indirir. Kalp basıncını ve pompalanan kan akışını düzenler. Pis kanı temizleyerek, kalbin daha fazla çalışıp yorulmasını engeller. Bu sebepler toplanarak kısır döngü oluşturur ve tansiyonun düşmesinde önemli rol oynar.


Patlıcan Kimler Tarafından Tüketilmelidir?
Patlıcan herkes tarafında gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Fakat düşük tansiyonlu kişilerin aşırıya kaçmaması önemlidir. Patlıcanın tansiyonu düşürmeye etkisi olduğundan, düşük tansiyonlu hastalara fazlası zararlıdır. Tansiyonu düşen kişilerin yerine, yüksek tansiyon hastalığı olan kişiler tarafından tüketilmesi daha uygundur.

Patlıcan Tansiyon Rahatsızlığı İçin Nasıl Tüketilmelidir?
Yüksek tansiyon hastaları için patlıcanlar haşlanarak ya da pişirilerek tüketilmelidir. Ayrıca ocakta ya da fırında közlenecek olan patlıcanların tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Kızartma olarak yapılan patlıcan yemekleri yağlı olduğundan dolayı, tansiyon hastaları için uygun tüketme şekli değildir. 

Tansiyon Hastalığında Patlıcan Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Tansiyon hastaları için patlıcan seçimi çok önemlidir. Tansiyon hastaları olgun olmayan çiğ patlıcanları tüketmemelidir. Tam olarak olgunlaşmamış patlıcanlar solanin içerir. Patlıcan çiğ tüketildiğinde ise, solanin adlı maddenin yan etkileri bulunmaktadır. Solanin, ilaç kullanan tansiyon hastalarının zehirlenmelerine kadar yol açabilir. 


-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.