3 Haziran 2016 Cuma

Portakal Tansiyonu Düşürür mü?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Yüksek tansiyon rahatsızlığı, düşük tansiyona göre daha zararlı ve önemlidir. Düşük tansiyonun sonuçları fazla ağır olmamaktır. Yüksek tansiyonun sonuçları ise, felçliğe ve kalp krizine kadar götürmektedir. Yüksek tansiyonda kullanılan ilaçlara dikkat edildiği kadar, yenilen ve içilenlere de dikkat edilmelidir. Çünkü tansiyonun çıkmasına ya da düşmesine yenilen ve içilen gıdalar sebep olabilir.

Portakal Tansiyon Tedavisinde Kullanılır mı?
Portakalın meyvesi, kabukları ve hatta yaprakları bile tansiyon tedavisinde kullanılır. Portakal yükselen tansiyonun düşmesinde yardımcıdır. Portakal ciğerleri güçlendirir, kanı temizler, vücuttaki zararlı besinleri ve maddeleri dışarı atar. İçerdiği folik asitle, yükselen tansiyonda etkilidir. Kalbin yorulmasını engeller ve tansiyonun dengede kalmasını sağlar.


Portakal Hangi Tansiyon Hastaları Tarafından Tüketilmelidir?
Portakalla yüksek tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde, olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken meyveler arasında yer alır. Düşük tansiyonlu kişiler tarafından da tüketilebilir. Fakat aşırı tüketilmesi tansiyonun düşmesine etki edecektir. Bu yüzden düşük tansiyon rahatsızlıklarında fazla tüketilmemelidir.

Portakal Yüksek Tansiyon Hastaları Tarafından Nasıl Tüketilmelidir?

Portakalın meyvesi tüketilebileceği gibi, kabukları kurutularak ya da yaprakları ile çay yapılarak da tüketilebilir. Portakal C vitamini içerir ve vücut C vitaminini depolayamaz. Böylelikle vücut ihtiyaç duyduğu kadarını alır ve kalanı boşaltım yoluyla atılır. Bu yüzden her gün düzenli olarak portakal tüketilmesi, tansiyon hastaları için daha yararlı olacaktır. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.