-- Sponsorlu bağlantılar --
Yüksek tansiyon rahatsızlığı, düşük
tansiyona göre daha zararlı ve önemlidir. Düşük tansiyonun sonuçları fazla ağır
olmamaktır. Yüksek tansiyonun sonuçları ise, felçliğe ve kalp krizine kadar
götürmektedir. Yüksek tansiyonda kullanılan ilaçlara dikkat edildiği kadar,
yenilen ve içilenlere de dikkat edilmelidir. Çünkü tansiyonun çıkmasına ya da
düşmesine yenilen ve içilen gıdalar sebep olabilir.
Portakal Tansiyon Tedavisinde Kullanılır mı?
Portakalın meyvesi, kabukları ve hatta
yaprakları bile tansiyon tedavisinde kullanılır. Portakal yükselen tansiyonun
düşmesinde yardımcıdır. Portakal ciğerleri güçlendirir, kanı temizler,
vücuttaki zararlı besinleri ve maddeleri dışarı atar. İçerdiği folik asitle,
yükselen tansiyonda etkilidir. Kalbin yorulmasını engeller ve tansiyonun
dengede kalmasını sağlar.
Portakal Hangi Tansiyon Hastaları Tarafından Tüketilmelidir?
Portakalla yüksek tansiyon rahatsızlığı
olan kişilerde, olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Yüksek tansiyon hastalarının
tüketmesi gereken meyveler arasında yer alır. Düşük tansiyonlu kişiler
tarafından da tüketilebilir. Fakat aşırı tüketilmesi tansiyonun düşmesine etki
edecektir. Bu yüzden düşük tansiyon rahatsızlıklarında fazla tüketilmemelidir.
Portakal Yüksek Tansiyon Hastaları Tarafından Nasıl Tüketilmelidir?
Portakalın meyvesi tüketilebileceği
gibi, kabukları kurutularak ya da yaprakları ile çay yapılarak da
tüketilebilir. Portakal C vitamini içerir ve vücut C vitaminini depolayamaz.
Böylelikle vücut ihtiyaç duyduğu kadarını alır ve kalanı boşaltım yoluyla
atılır. Bu yüzden her gün düzenli olarak portakal tüketilmesi, tansiyon
hastaları için daha yararlı olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder