-- Sponsorlu bağlantılar --
Et yemeyen kişilerin tükettiği vitamin
deposu olarak bilinen mercimeğin her şeye etkisi olduğu gibi tansiyonda da
etkisi söz konusudur. Mercimeğin kimyasında bulundurduğu maddeler ile hem düşen
tansiyonda etkili, hem de yükselen tansiyon da faydalıdır.
Mercimeğin Düşen Tansiyona Etkisi Nelerdir?
Mercimeğin içerisinde bulunan esculin
adında ki madde, düşük tansiyon rahatsızlığı yaşayan kişilere çözüm oluyor.
Esculin maddesinin tansiyonu yükseltici etkisi mevcuttur. Böylelikle düşen
tansiyonun, yükselmesine ve dengelenmesini sağlar. Düşük tansiyon rahatsızlığı
olan kişiler, tükettiği mercimek yemeklerine ya da çorbalarını biraz daha fazla
tuzlu içmelidir.
Mercimeğin Yüksek Tansiyona Etkisi Nedir?
Mercimeğin kimyasında tansiyon
yükseltici madde olduğu gibi, tansiyon düşürücü madde de vardır. Choline
maddesi yüksek tansiyonlu kişilere deva olarak, tansiyonlarının düşmesine
yardımcı oluyor. Yüksek tansiyona sahip olan kişiler mercimek tükettiğinde,
yüksek olan tansiyonları düşüyor ve tam olarak dengelenmesi sağlanıyor. Yüksek
tansiyona sahip olan kişiler mercimek yemek çeşitlerini kesinlikle tuz koymadan
tüketmelidir.
Mercimek Her İki Tansiyon Rahatsızlığında Nasıl Çözüm Olabiliyor?
Mercimeğin birbirine zıt olan tansiyon
rahatsızlıklarında çözüm olması, kişileri şaşırtıyor. Kuru bakliyat olarak
bilinen mercimeğin yapısında tansiyon düşürmeye etkili, bir yandan da tansiyon
yükselmesine faydalı olan maddeler yer alıyor. Her iki madde de bir gıda da
bulunduğu için birbirleri ile uyuşuyor ve böylelikle tansiyonun dengelenmesini
sağlıyor. Yeşil mercimek de bu maddeler daha fazla olduğundan, tansiyon
hastalarının tercih etmesi gereken mercimek çeşididir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder