2 Haziran 2016 Perşembe

Mercimek Tansiyonu Yükseltir mi?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Et yemeyen kişilerin tükettiği vitamin deposu olarak bilinen mercimeğin her şeye etkisi olduğu gibi tansiyonda da etkisi söz konusudur. Mercimeğin kimyasında bulundurduğu maddeler ile hem düşen tansiyonda etkili, hem de yükselen tansiyon da faydalıdır.

Mercimeğin Düşen Tansiyona Etkisi Nelerdir?
Mercimeğin içerisinde bulunan esculin adında ki madde, düşük tansiyon rahatsızlığı yaşayan kişilere çözüm oluyor. Esculin maddesinin tansiyonu yükseltici etkisi mevcuttur. Böylelikle düşen tansiyonun, yükselmesine ve dengelenmesini sağlar. Düşük tansiyon rahatsızlığı olan kişiler, tükettiği mercimek yemeklerine ya da çorbalarını biraz daha fazla tuzlu içmelidir.

Mercimeğin Yüksek Tansiyona Etkisi Nedir?
Mercimeğin kimyasında tansiyon yükseltici madde olduğu gibi, tansiyon düşürücü madde de vardır. Choline maddesi yüksek tansiyonlu kişilere deva olarak, tansiyonlarının düşmesine yardımcı oluyor. Yüksek tansiyona sahip olan kişiler mercimek tükettiğinde, yüksek olan tansiyonları düşüyor ve tam olarak dengelenmesi sağlanıyor. Yüksek tansiyona sahip olan kişiler mercimek yemek çeşitlerini kesinlikle tuz koymadan tüketmelidir.


Mercimek Her İki Tansiyon Rahatsızlığında Nasıl Çözüm Olabiliyor?

Mercimeğin birbirine zıt olan tansiyon rahatsızlıklarında çözüm olması, kişileri şaşırtıyor. Kuru bakliyat olarak bilinen mercimeğin yapısında tansiyon düşürmeye etkili, bir yandan da tansiyon yükselmesine faydalı olan maddeler yer alıyor. Her iki madde de bir gıda da bulunduğu için birbirleri ile uyuşuyor ve böylelikle tansiyonun dengelenmesini sağlıyor. Yeşil mercimek de bu maddeler daha fazla olduğundan, tansiyon hastalarının tercih etmesi gereken mercimek çeşididir. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.