29 Mayıs 2016 Pazar

Potasyum Tansiyonu Düşürür mü?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Potasyum içeren maddeler, yüksek tansiyon hastaları için çok büyük önem taşır. Potasyumun yüksek tansiyon rahatsızlıklarına ciddi şekilde faydası mevcuttur. Yüksek tansiyon hastalığının en büyük sebebi sodyumun fazla, potasyumun ise az olmasıdır.

Potasyum Tansiyonda Nasıl Etki Yaratır?
Yenilen gıdaların çok tuzlu olması ve fazla sodyum alan kişilerde yüksek tansiyon riski daha fazladır. Potasyum ise, daha çok düşük tansiyonlu olan kişilerde görülür. Potasyumun kalp basıncına ve kalbin sağlığına çok fazla etkisi vardır. Potasyumun az tüketilmesi de, çok tüketilmesi de vücut için zararlıdır.

Potasyumu Az Olan Yüksek Tansiyon Hastaları Ne Yapmalıdır?
Yüksek tansiyon hastalıklarında potasyum yeterli miktarda bulunmaz ve yetersiz olan potasyum miktarı tansiyonun sürekli yükselmesine sebep olur. Potasyum yönünden zengin olan gıdalar tüketilerek hem vücudun potasyum eksikliği karşılanır, hem de yüksek tansiyonun düşürülerek dengelenmesi sağlanabilir.

Potasyum İçeren Gıdalar Nelerdir?

Potasyum özellikle meyve ve sebzelerde bulunur. Domates, kuru üzüm, kuru erik, ıspanak, patates, brüksel lahanası, kavun, muz, portakal gibi meyve ve sebzelerde yeterli miktarda bulunmaktadır. Potasyumun bulunduğu diğer gıdalar ise, tahıllı ürünler, esmer pirinç,  yoğurt, peynir, süt, kabuklu kuruyemişler, bezelye, kuru fasulye, soya fasulyesi ve balık olmak üzere sıralanabilir. Yüksek tansiyon hastaları, süt ürünlerini yağsız ve tuzsuz tercih etmelidir. Yağ ve süt içeren süt ürünleri tansiyonu daha da yükseltmektedir.  
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.