-- Sponsorlu bağlantılar --
Potasyum içeren maddeler, yüksek
tansiyon hastaları için çok büyük önem taşır. Potasyumun yüksek tansiyon
rahatsızlıklarına ciddi şekilde faydası mevcuttur. Yüksek tansiyon hastalığının
en büyük sebebi sodyumun fazla, potasyumun ise az olmasıdır.
Potasyum Tansiyonda Nasıl Etki Yaratır?
Yenilen gıdaların çok tuzlu olması ve
fazla sodyum alan kişilerde yüksek tansiyon riski daha fazladır. Potasyum ise,
daha çok düşük tansiyonlu olan kişilerde görülür. Potasyumun kalp basıncına ve
kalbin sağlığına çok fazla etkisi vardır. Potasyumun az tüketilmesi de, çok
tüketilmesi de vücut için zararlıdır.
Potasyumu Az Olan Yüksek Tansiyon Hastaları Ne Yapmalıdır?
Yüksek tansiyon hastalıklarında potasyum
yeterli miktarda bulunmaz ve yetersiz olan potasyum miktarı tansiyonun sürekli
yükselmesine sebep olur. Potasyum yönünden zengin olan gıdalar tüketilerek hem
vücudun potasyum eksikliği karşılanır, hem de yüksek tansiyonun düşürülerek
dengelenmesi sağlanabilir.
Potasyum İçeren Gıdalar Nelerdir?
Potasyum özellikle meyve ve sebzelerde
bulunur. Domates, kuru üzüm, kuru erik, ıspanak, patates, brüksel lahanası,
kavun, muz, portakal gibi meyve ve sebzelerde yeterli miktarda bulunmaktadır.
Potasyumun bulunduğu diğer gıdalar ise, tahıllı ürünler, esmer pirinç, yoğurt, peynir, süt, kabuklu kuruyemişler,
bezelye, kuru fasulye, soya fasulyesi ve balık olmak üzere sıralanabilir.
Yüksek tansiyon hastaları, süt ürünlerini yağsız ve tuzsuz tercih etmelidir.
Yağ ve süt içeren süt ürünleri tansiyonu daha da yükseltmektedir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder