-- Sponsorlu bağlantılar --
Kayısı, tazesi ve kuru meyvesi olarak son derece faydalı
meyveler kategorisine giren bir meyvedir. Kayısının potasyum bakımından zengin
bir meyve oluşu, doğal yoldan vücudun potasyum ihtiyacının karşılanmasını
sağlarken, bir yandan da cilt güzelliğinin üst düzeyde olmasını sağlamaktadır.
Aynı zamanda A vitamini kaynağı olan kayısının sindirim sistemini düzenleyici
etkisi ve kabızlığa olumlu gelen faydaları da çok iyi bilinmektedir.
Kayısı ve
Tansiyon İlişkisi
Kayısının potasyum içermesinden dolayı yüksek tansiyonu iyi
gelebileceğini söylemek mümkün olsa da, aynı zamanda sodyumda içermesi,
tansiyonu yükseltici etkiye sahip olmasına da neden olmaktadır. Bu nedenle
tansiyon sağlığı için fayda görmek için tüketilmek istenen kayısının ölçülü miktarda olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca yüksek tansiyon hastalarının
kayısı tüketirken çok miktarda olmamasına dikkat ederken, sodyum içerdiğinin
bilincinde olan yüksek tansiyon hastaları, doktor önerisi ile tüketmeleri kendi
yararlarına olacaktır. Kayısı aynı zamanda kolesterol içeren bir meyve
olmasından dolayı kolesterol hastaları da dikkatli bir şekilde kayısı
tüketmelidirler.
Kayısının
Tansiyona Etkisi
Çok amaçlı tüketilebilen kayısı, kurutulmuş olarak da tüm yıl
boyunca evlerde bulunması mümkün olan bir meyvedir. Bu sebeple faydalarından
yararlanmak da daha çok mümkün hale gelmektedir. Bu noktada yüksek tansiyon
hastaları her yedikleri yiyeceklerin tansiyonlarını nasıl etkilediklerini merak
etmektedir. Bu doğrultuda da, kayısı gibi sodyum ve kolesterol içeren meyvelere
karşı mesafeli yaklaşmaları gerektiğini de bilmeleri gerekmektedir. Belirli
aralıklarla az miktarda tüketilen kaysının tansiyona çok fazla etki etmesi söz
konusu olmasa da, aşırı ve bilinçsiz tüketilen kayısı yüksek tansiyona neden
olabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder