-- Sponsorlu bağlantılar --
Yaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden biri olan karpuz,
sulu ve serinletici özelliği ile sofraların favorileri arasındadır. Hafif ve
kalorisi düşük bir meyve olmasından dolayı sağlıklı kişilerin diledikleri kadar
tüketebilecekleri karpuzun faydaları oldukça fazladır. İçeriğinin yüksek
miktarda su olmasından dolayı, önemli bir idrar söktürücü özelliğindedir. Diğer
yandan içerisinde bulunan az miktardaki doğal şekerin kan şekerini düzenleyici
etkisiyle, yüksek tansiyonu düşürücü etkisi de mevcuttur.
Karpuz ve
Yüksek Tansiyon İlişkisi
Sulu bir meyve olan karpuzun aynı zamanda lif bakımından da
zengin bir meyve oluşu, serinlerken tok kalmayı da mümkün kılıyor. Bu
doğrultuda lifli besinlerin vücuda olan faydaları bir hayli fazladır.
Böbreklerdeki kum ve taşların karpuz sayesinde rahat bir şekilde düşürülmesi
mümkündür. Karpuzun sağlığa olan en büyük faydası ise, iyi bir potasyum kaynağı
olması ve buna bağlı olarak da kan basıncının olumlu etkilenmesinde yatıyor.
Ayrıca karpuz çekirdeğinde yer alan faydalı bir maddenin yüksek tansiyon
hastalarına iyi geldiği de belirtilmektedir. Bu nedenle yüksek tansiyon
hastaları ölçülü olmak kaydıyla karpuzu çekirdeği ile birlikte yemelidirler.
Karpuzun
Tansiyona Etkisi Nasıldır?
Lezzeti ile herkesin çok sevdiği karpuzun pek çok faydası
bulunmaktadır. Ancak karpuzun içerisindeki şeker miktarının biraz fazla
olmasından dolayı şeker ve yüksek tansiyon hastaları karpuza karşı mesafeli
yaklaşmalarına neden olmaktadır. Ancak karpuz konusunda doğru bilinen yanlışlar
arasında yer alan bu bilgi, şeker hastaları için bir nebze doğru olsa da,
yüksek tansiyon için doğru olduğunu söylemek yanlış olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder