28 Mayıs 2016 Cumartesi

Karpuz Tansiyonu Yükseltir mi?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Yaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden biri olan karpuz, sulu ve serinletici özelliği ile sofraların favorileri arasındadır. Hafif ve kalorisi düşük bir meyve olmasından dolayı sağlıklı kişilerin diledikleri kadar tüketebilecekleri karpuzun faydaları oldukça fazladır. İçeriğinin yüksek miktarda su olmasından dolayı, önemli bir idrar söktürücü özelliğindedir. Diğer yandan içerisinde bulunan az miktardaki doğal şekerin kan şekerini düzenleyici etkisiyle, yüksek tansiyonu düşürücü etkisi de mevcuttur.

Karpuz ve Yüksek Tansiyon İlişkisi
Sulu bir meyve olan karpuzun aynı zamanda lif bakımından da zengin bir meyve oluşu, serinlerken tok kalmayı da mümkün kılıyor. Bu doğrultuda lifli besinlerin vücuda olan faydaları bir hayli fazladır. Böbreklerdeki kum ve taşların karpuz sayesinde rahat bir şekilde düşürülmesi mümkündür. Karpuzun sağlığa olan en büyük faydası ise, iyi bir potasyum kaynağı olması ve buna bağlı olarak da kan basıncının olumlu etkilenmesinde yatıyor. Ayrıca karpuz çekirdeğinde yer alan faydalı bir maddenin yüksek tansiyon hastalarına iyi geldiği de belirtilmektedir. Bu nedenle yüksek tansiyon hastaları ölçülü olmak kaydıyla karpuzu çekirdeği ile birlikte yemelidirler.

Karpuzun Tansiyona Etkisi Nasıldır?

Lezzeti ile herkesin çok sevdiği karpuzun pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak karpuzun içerisindeki şeker miktarının biraz fazla olmasından dolayı şeker ve yüksek tansiyon hastaları karpuza karşı mesafeli yaklaşmalarına neden olmaktadır. Ancak karpuz konusunda doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan bu bilgi, şeker hastaları için bir nebze doğru olsa da, yüksek tansiyon için doğru olduğunu söylemek yanlış olacaktır. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.