-- Sponsorlu bağlantılar --
Tansiyon
yaşam kalitesini büyük oranda düşüren ve ciddi sonuçlar doğurabilecek bir
hastalıktır. Yüksek tansiyonun önlenmesi için süt ve süt ürünlerinin tercih
edilmesi ise oldukça doğru bir seçimdir. Tuz oranı yüksek yiyecekler, soda ve
sodyum içerikli besinler tansiyonun yükselmesine neden olurken vitamin içerikli
ve düşük sodyum oranlı yiyecekler tansiyonu dengeler ve düşürür. Süt ve süt
ürünleri de tansiyonu dengeleyen ve düşüren besinler arasında yer almaktadır.
Süt Ürünleri Kalsiyum Sayesinde
Yüksek Tansiyona İyi Gelir
Sütün
yapısındaki kalsiyum minerali tansiyonun dengelenmesi için oldukça önemli bir
maddedir. Kemik yapısının da güçlenmesine yardımcı olan bu mineral büyük ölçüde
süt ve sütten üretilen ürünlerden sağlanabilmektedir. Gün içerisinde süt,
peynir ve yoğurdu bol miktarda tüketmek kolesterol ve tansiyona iyi geldiği
gibi sindirim ve boşaltım sistemi için de olumlu sonuçlar doğurmaktadır.
Süt Ürünleri Tansiyonu Dengeler
Süt ürünleri
tansiyona iyi gelmektedir ancak tüketilen ürünlerinin tuz ve yağ oranı iyi
seçilmelidir. Fazla miktarda hayvansal yağ içeren yoğurt, süt ve peynirin
tüketilmesi tansiyonun yükselmesine ve kalp sağlığının kötü yönde etkilenmesine
neden olabilmektedir. Bu nedenle süt ürünlerinin az yağlı veya yağsız tercih
edilmesinin yanı sıra tuzsuz ayran ve peynir çeşitlerinin tüketilmesi büyük
önem taşımaktadır. Ayrıca bu ürünlerin diğer sağlıklı ürünler ile desteklenmesi
de tansiyon hastalığının etkilerinin azaltılması ve kalp sağlığının
güçlendirilmesi için gereklidir. Tansiyonunuzu dengelemek için her gün mutlaka
az tuzlu peynir, yağsız süt ve yoğurt yemeyi alışkanlık haline getirmeniz
gerekmektedir. Kalsiyum desteği sayesinde bağışıklık ve kemik sisteminin de
güçlenmesine yardımcı olan süt ve ürünleri içeriklerindeki son derece yararlı
bileşenler sayesinde hem tansiyonun yükselmesine engel olurken kalp sağlığını
da korumaktadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder