-- Sponsorlu bağlantılar --
Çikolata her yaştan insanın hayır diyemeyeceği lezzetli
yiyeceklerden biridir. Bu kadar çok sevilen bir yiyecek için insan sağlığına
olan yararları ve faydaları elbette araştırılmış ve halen araştırılmaya devam
etmektedir. Kalorisi yüksek bir yiyecek olmasından dolayı kilo artışına sebep
olsa da, çikolatanın faydaları her gün belirli miktarda tüketilmesini
gerektirmektedir. Ancak çikolata çeşitleri arasında hangisinin daha faydalı
olduğu ise, henüz kesin netlik kazanmış bir konu değildir. Buna göre
çikolatanın tansiyonu düşürme etkisi geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar
sonucunda kanıtlanmıştır. Ancak söz konusu olan çikolatanın bitter çikolata
olması ve içeriğindeki flavanol adlı maddeden kaynaklandığı bilinmelidir. Bu maddenin
kan bancını düşürme özelliği, biter çikolatanın tansiyon düşürmede etkili
olmasına neden olmaktadır.
Çikolata Ve
Tansiyon İlişkisi
Düzenli olarak çikolata yiyerek araştırmacılara bu konuda
yardımcı olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalara göre, çikolatanın kan
basıncını düzenleyici etkisi kanıtlanmış olsa da, bu durumun sürekliliği
konusunda kesin bir bilgi elde edilememiştir. Bu sebeple tansiyonun düşmesi
için çikolata en son düşünülmesi gereken bir alternatif olurken, uzun vadede
kalp sağlığını muhafaza etmek için, çikolata tüketmeye özen gösterilmesinde bir
sakınca yoktur.
Çikolata Tansiyonu
Yükseltir mi?
İçeriğindeki yüksek oranda şekerden dolayı çikolata tansiyonu
yükseltir mi yanılgısı pek çok kişi de mevcuttur. Bu noktada ölçülü miktarda
yenen çikolatanın, özellikle bu çikolatanın bitter olması, yüksek tansiyonun
kısa sürede normale dönmesini sağlamaktadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder