17 Mayıs 2016 Salı

Çikolata Tansiyonu Düşürür mü?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Çikolata her yaştan insanın hayır diyemeyeceği lezzetli yiyeceklerden biridir. Bu kadar çok sevilen bir yiyecek için insan sağlığına olan yararları ve faydaları elbette araştırılmış ve halen araştırılmaya devam etmektedir. Kalorisi yüksek bir yiyecek olmasından dolayı kilo artışına sebep olsa da, çikolatanın faydaları her gün belirli miktarda tüketilmesini gerektirmektedir. Ancak çikolata çeşitleri arasında hangisinin daha faydalı olduğu ise, henüz kesin netlik kazanmış bir konu değildir. Buna göre çikolatanın tansiyonu düşürme etkisi geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Ancak söz konusu olan çikolatanın bitter çikolata olması ve içeriğindeki flavanol adlı maddeden kaynaklandığı bilinmelidir. Bu maddenin kan bancını düşürme özelliği, biter çikolatanın tansiyon düşürmede etkili olmasına neden olmaktadır.

Çikolata Ve Tansiyon İlişkisi
Düzenli olarak çikolata yiyerek araştırmacılara bu konuda yardımcı olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalara göre, çikolatanın kan basıncını düzenleyici etkisi kanıtlanmış olsa da, bu durumun sürekliliği konusunda kesin bir bilgi elde edilememiştir. Bu sebeple tansiyonun düşmesi için çikolata en son düşünülmesi gereken bir alternatif olurken, uzun vadede kalp sağlığını muhafaza etmek için, çikolata tüketmeye özen gösterilmesinde bir sakınca yoktur.


Çikolata Tansiyonu Yükseltir mi?

İçeriğindeki yüksek oranda şekerden dolayı çikolata tansiyonu yükseltir mi yanılgısı pek çok kişi de mevcuttur. Bu noktada ölçülü miktarda yenen çikolatanın, özellikle bu çikolatanın bitter olması, yüksek tansiyonun kısa sürede normale dönmesini sağlamaktadır. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.