19 Mayıs 2016 Perşembe

Bakla Tansiyonu Yükseltir mi?

-- Sponsorlu bağlantılar --

Bakla, besin değeri açısından oldukça faydalı ve zengin içeriğe sahip besinler arasındadır. Sağlığa olan faydaları ile pek çok hastalıktan korunmak adına bakla tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Baklanın bu denli faydalı olması akıllara baklanın tansiyona nasıl bir etki edeceğini getirmektedir. Bu noktada bakla üzerine yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, baklanın vücuttan tuz atıcı etkisi saptanmış ve bu doğrultuda da, baklanın tansiyon düşürücü özelliği açığa çıkmıştır. Böbrek sağlığı içinde son derece faydalı olan bakla, mevsiminde taze ve kuru olarak tüketilmesi şiddetle önerilmektedir.

Bakla Ve Tansiyon İlişkisi
Tansiyonun beslenme ile yakından ilişkisinin herkes tarafından biliniyor bir detay olmasından dolayı, yenilen her besinin tansiyonu ne derece düşürüp yükselteceği gibi detaylar fazlasıyla merak edilmektedir. Bakla da, tansiyon sağlığına dikkat edenlerin aklına gelen sebzeler arasında yer almaktadır. Bakla yemeğini tek başına yemek tansiyonu düşürücü etkiye sahip olsa da, sarımsaklı yoğurt eşliğinde yemek tansiyonun düşmesinde daha faydalı olacaktır.

Bakla Tansiyonu Düşürür Mü?
Her sebzenin faydası kendine özgüdür. Baklanın faydaları da, insanlar için oldukça önemli bir hastalık olan tansiyon hastalığına özgüdür. Bu noktada baklanın tansiyonu düşürücü etkisi yapılan araştırmalar sonucunda dolaylı yoldan kanıtlanmıştır denebilir. Bakla tüketimi 40 gram olduğu durumlarda vücuttan ciddi miktarda tuz atılımını sağlayacağı için, baklanın tansiyonu düşürdüğünü söylemek yanlış olmaz. Çünkü tuz tansiyonun yükselmesinde en önemli etkenler arasında yer alıyor.


-- Sponsorlu Bağlantılar --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dikkat: Rahatsızlık durumunda mutlaka doktora danışınız. Sitedeki yayınlar yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Doktor muayenesi veya tedavisi yerine kullanılamaz.