-- Sponsorlu bağlantılar --
Tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde,
çevresel etkenler çok önemli yer tutar. Ayrıca yemekler ve tüketilme şekilleri
tansiyon hastalıklarına sebep veren etkenler arasında yer alır. Tansiyon ailede
yoksa bile dikkat edilmediği takdirde kişide çıkma ihtimali yüksektir. Bu
yüzden yenilenlere ve içilenlere dikkat edilerek, tansiyona davetiye
çıkarılmamalıdır. Tansiyon rahatsızlığı ikiye ayrılır; yüksek tansiyon ve düşük
tansiyon olarak ayrılan rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar ve yenilen
gıdalar tamamen birbirine zıttır.
Düşük Tansiyon Rahatsızlığı Olanlar Ne Tüketmelidir?
Düşük tansiyon tıp alanında hipotansiyon
olarak anılır. Dikkat edilmediği sürece kalbin durmasına kadar giden etkiler
yer alır. Düşük tansiyonun en büyük nedeni dengesiz beslenme şekli
ve sağlık sorununa bağlı olan rahatsızlıklardır. Tansiyonu düşen kişilerin en
çok ihtiyaç duyduğu madde, B12, sodyum ve folik asittir. Sodyum içeren
besinler; maden suyu, peynir fındık, fıstık, ceviz, havuç, kereviz, hamsi balığıdır.
Bu gıdaların düşük tansiyonda olan kişilerce tüketilmesi doğal tedavi
yöntemlerindendir. Hastanın diğer tüketmesi gereken gıdalar ise; yeşil fasulye,
soya fasulyesi, kabak çekirdeği, ıspanak, ay çekirdeği, susam, kaju, ton
balığı, badem balık yumurtası, somon, istiridye, midye, uskumru, sardalye, ciğer
çeşitleri, yumurta, yağsız süt ürünleri, mercimek, barbunya, domates ve brokoli
tansiyon rahatsızlığı olan kişiler tarafından düzenli olarak alınması gereken
gıdalar arasındadır.
Yüksek Tansiyon Rahatsızlığı Olan Ne Tüketmelidir?
Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar
meyve ve sebze çeşitlerine çok dikkat etmelidir. Yenilecek olan sebze çeşitleri
tansiyonu düşüreceği gibi, tamamen ters etki de yaratabilir. Ispanak, kabak,
brokoli, patates ve domates yüksek tansiyonu olan kişiler için en ideal
sebzeler arasındadır. Kavun, çilek, portakal, mandalina, greyfurt, muz, şeftali
ve mango yüksek tansiyonu düşüren ve dengeleyen meyveler arasında yer alır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder